Virtuele speelautomaten
Flipperkasten behoren tot de familie van (elektronische) speelautomaten maar niet elke speelautomaat is per definitie een flipperautomaat. Dat komt mede door de geschiedenis van de speelautomaten. Voor de jaren 70 en 80 was er slechts sprake van mechanische speelautomaten. Dit waren echter nog bij lange na niet de flipperkasten maar waren de eerdere gokmachines zeg maar de fruitautomaat van nu(eenarmige bandiet genoemd toen). Echter toen de opmars van de elektronica intrede deed veranderde de wereld van de speelautomaat. Er ontstond in die tijd een groot verschil tussen de verschillende speelmachines. Er kwam een onderscheid tussen de behendigheidsspellen alsmede het kansspel zoals te spelen is via online speelhallen als Omnislots casino fruitautomaten.

Definitie: speelautomaat

Apparaat / toestel, ingericht voor beoefening van 1 spel, dat bestaat uit een door de speler geactiveerd signaal hetzij mechanisch, elektrisch of elektronisch. Resultaat kan zijn : middellijke of onmiddellijke uitkering van prijs of bonus maar ook het recht om langer gratis verder te kunnen spelen. Onder deze categorie vallen dus alle automaten ook de videoautomaten.

Een kansspel speelautomaat is dus geen behendigheidsautomaat is, fruitautomaten en slotmachines vallen onder deze categorie. Het grote verschil tussen behendigheidsautomaten en kansspelautomaten als virtuele gokkasten is dat de laatste categorie wel uitbetaalt bij winst. Enkele voorbeelden :

Lotus speelautomaat

De Lotus is een klassieke videoautomaat welke veelal werd geplaatst in de amusementshal naar de flipperkasten. Deze speelmachine heeft een enorm hoge populariteit mogen genieten in het verleden. Op deze Powerjackpot webpagina kan je de Lotus gokkast gratis spelen.

Vertigo gokkast

De Vertigo speelmachine is ontstaan mede door de opkomt van internet en de daarmee gepaart gaande ontwikkeling van online fruitautomaten & gokkasten. De mogelijkheid van een progressieve jackpot geeft de echte spelers een kans op flinke verdiensten. Hier kun je Vertigo gokkast proberen.

Verdere uitleg van de definitie van een behendigheidsautomaat is dat het spel als doel heeft het einde te behalen of een highscore te behalen. Maw het spelresultaat kan leiden tot een verlengde speelduur of het recht op gratis spellen. Voorwaarde hierbij is dat dit doel behaald moet worden dmv inzicht en behendigheid van de speler/gebruiker. De meest bekende behendigheidsautomaten zijn dan ook flipperkasten & videospelletjes. Deze automaten betalen offline echter nooit uit.

Online spelen op speelautomaten en gokkasten

Echter door de ontwikkeling van het internet en het spelen in grote groepen en toernooien is deze defnitie onder druk komen te staan. Begin 2000 waren alle speelautomaten wel al geconverteerd naar virtuele gokkasten spellen. Voordelen hierbij waren; niet plaatsgebonden en toegang tot een vrijwel onbeperkt aanbod van speelmachines. Het resultaat zal je logisch in de oren klinken: er ontstaat steeds meer interesse voor deze vorm van ontspanning. Schattigen geven aan dat waarschijnlijk 300 miljoen mensen over de gehele globe regelmatig speelt via internet op het divers aanbod in speelautomaten. Door het enorme groepseffect zijn ook dmv het spelen van online behendigheidsspellen tegenwoordig al prijzen te verdienen/winnen via internet.

Gratis andere speelmachines