Speeltechnieken
Een goede flipperkast speler wordt gekenmerkt aan de juiste timing en techniek te gebruiken tijdens het spel. Belangrijk hierbij is het op juiste wijze en tijd indrukken van de flippers, een goede beheersing over de bal en het te kiezen doel waarvoor je speelt.

Belangrijk is dat wanneer u besluit voor hoge scores te spelen dat u op de hoogte bent van de extra bal mogelijkheid. Dit houdt in dat wanneer u een bepaald aantal punten binnen een bepaalde tijd heeft behaald u de mogelijkheid krijgt om met twee ballen te spelen en dus twee maal zoveel punten te halen. Wanneer u hier meer ervaring in heeft gaat dit automatisch beter en wordt het spel ook interessanter en het vergroot de uitdaging.

Wanneer u probeert de flipperkast te beïnvloeden door middel van de kast te duwen of te kantelen wordt het tilt-systeem in werking gesteld. Dit systeem zorgt ervoor dat dat je niet verder kunt spelen en vaak ook je punten inclusief bonus punten zult verliezen. Het mooie hieraan is dat dit in de online variant niet mogelijk is aangezien het ook niet mogelijk is om de flipperkast te beïnvloeden.

Hier in het kort wat begrippen uit de flipperkast technieken.

“Vangen” is wanneer een bal stil op de flipper blijft liggen. Hoe kan dit gedaan worden? U brengt met veel gevoel en op de juiste timing de flipper langzaam naar boven zodat hij erop valt. De bal rolt waarschijnlijk nog een beetje heen en weer maar uiteindelijk zal hij blijven liggen.

“Jongleren” is de bal van de ene naar de andere flipper spelen voor het geval dat je gericht de bal ergens wilt spelen en dit niet mogelijk is met bijvoorbeeld de linker flipper dan jongleer je hem naar de andere om zo wel een gerichte bal te kunnen spelen.

Tips van Flipperkastenpinball.nl

Bezoek ook eens:
Gratis andere speelmachines